Pomaturitní studium 2016/2017 – angličtina

Chcete po maturitě studovat vysokou školu?

Ale co když se letos na svou vysněnou školu nedostanete?

Můžete jít na „náhradní“ školu, na které vás studium nebude bavit a nic užitečného se na ní nenaučíte. Budete se trápit s předměty, které vás nezajímají, a stresovat se už v lednu zkouškami.

Anebo se rozhodnete ušetřit a přihlásíte se na levné pomaturitní studium na nekvalitní jazykové škole. Ve skupině budete s dalšími 15 studenty, často na různých úrovních pokročilosti. Lekce vás budou nudit a ztratíte motivaci ke studiu.

Pokud však chcete kvalitu, přihlašte se na

Pomaturitní studium v Polyglotu

  • intenzivní výuku angličtiny 20 hodin týdně
  • po dobu studia statut studenta se všemi výhodami
  • garantované zlepšení o 1–2 jazykové úrovně podle SERR
  • více než 20 let akreditované pomaturitní studium cizích jazyků
  • Polyglot je testovací centrum pro mezinárodně platné jazykové zkoušky Pearson Test of English s výhradním zastoupením pro ČR (více informací o zkouškách Pearson zde)
  • možnost přípravy na zkoušky Cambridge PET, First, Advanced

Cena pomaturitního studia

Abychom mohli garantovat co nejvyšší kvalitu výuky, důsledně dbáme na nízký počet studentů ve skupinách. Jen tak můžeme zaručit, že v hodinách dostanete prostor a vaše znalosti, především schopnost aktivní komunikace, se v průběhu roku výrazně zlepší.

přihlášení do 30. 6. 2016 26 800 Kč
přihlášení do 31. 8. 2016 28 800 Kč
přihlášení od 1. 9. 2016 29 800 Kč*

Kurzovné je možné hradit jednorázově či formou splátek bez navýšení ceny. Kromě zvýhodněné ceny při dřívější platbě nabízíme také akci „přiveď kamaráda“ – pokud přivedete do pomaturitního studia dalšího studenta, nabídneme oběma slevu 1000 Kč.

* Storno poplatky při přijetí na VŠ: do 14. 9. 2016 – 1000 Kč, po 14. 9. 2016 – 2000 Kč.


V Polyglotu jste řádnými studenty

Pomaturitní studium v Polyglotu probíhá na základě oprávnění Ministerstva školství ČR – vyhláška MŠMT č. 322/2005 Sb. o dalším studiu, ve znění pozdějších předpisů.

Studenti, kteří úspěšně vykonali maturitní zkoušku nebo absolvovali konzervatoř v roce 2016, a nastoupí u nás do pomaturitního studia, jsou považováni za studenty střední školy.

Pokud se tedy rozhodnete navštěvovat v Polyglotu jednoletý intenzivní kurz angličtiny a němčiny, nepřijdete o žádné studentské výhody, jako je například hrazené zdravotní a sociální pojištění, příspěvky na děti, studentská šalinkarta, karta ISIC a další.


Organizace studia

Výuka v pomaturitním studiu probíhá:

  • po celý školní rok – od 1. 9. 2016 do 30. 6. 2017
  • 5 dní v týdnu, v dopoledních výukových blocích 2 x 90 minut
  • celkem 20 hodin angličtiny za týden
  • v malých skupinách o 6–10 studentech
  • výuka s důrazem na komunikaci v cílovém jazyce

Protože je pomaturitní studium takovou naší výkladní skříní, dbáme především na to, aby v něm učili naši nejlepší lektoři: kromě toho, že jsou naprostí profíci, mají také dlouholeté zkušenosti s výukou „young adults“. Samozřejmostí je zapojení rodilých mluvčích – v současné době spolupracujeme s lektory z Anglie, Irska, USA, Skotska a Kanady.

Náš kompletní lektorský tým je k nahlédnutí zde.

Před zahájením školního roku absolvujete vstupní test a krátký pohovor, během kterého zjistíme vaši jazykovou úroveň a doporučíme vám skupinu odpovídající pokročilosti.


Garance kvality výuky

V rámci pomaturitního studia v Polyglotu Brno se již sedmým rokem zaměřujeme především na angličtinu – tím je zajištěno kvalitní know-how a profesionální jazykový servis.

JŠ Polyglot je řádným členem Asociace jazykových škol České republiky (AJŠ). Kvalitu výuky také sledujeme vlastními hospitacemi prováděnými našimi metodiky a teacher trainery.

Chcete-li se podívat, jak učíme, nebojte se nám ozvat emailem a my vás pozveme do jedné z našich hodin v kurzu pro veřejnost, podle vaší pokročilosti.


Skupiny podle úrovně pokročilosti

Podle vstupní jazykové úrovně nabízíme tyto pokročilosti, s příslušnými výstupními úrovněmi:

Vstupní úroveň SERR Výstupní úroveň Jazyková zkouška – angličtina
Falešní začátečníci A1 B1 Pearson Level 2
Mírně pokročilí A2 B2 Pearson Level 3
Středně pokročilí B1 B2+/C1 Pearson Level 3 nebo 4

Výukové materiály

V kurzu používáme pouze anglické učebnice: standardně využíváme knihy New English FileNew Cutting Edge, doplněné o spoustu dalších materiálů zaměřených na komunikaci, rozvoj slovní zásoby a receptivní dovednosti (poslech a čtení).

V hodinách budete pracovat s interaktivní tabulí, která je plně podporována v nové učebnici Speakout, která vznikala ve spolupráci s BBC, a to včetně autentických videí a podcastů.

Výuka probíhá od 1. září 2016 od pondělí do pátku ve dvou 90-minutových blocích

8.30–10.00 – první výukový blok (90 min)
10.00–10.15 – přestávka (15 min)
10.15–11.45 – druhý výukový blok (90 min)

Učebny jazykové školy Polyglot se nacházejí v centru Brna na ulici Kopečná 44 (Staré Brno, pár kroků od Šilingrova náměstí, nedaleko Hlavního nádraží).


Polyglot – jednoduše víc než jen jazyková škola

Kromě výše uvedeného se u nás budete moct těsit taky na

  • doprovodné akce pro studenty přímo ve škole (konverzační, soutěžní a filmové večery)
  • Polyglot parties – večírky s lektory (Halloween, Christmas, St. Patrick’s apod.), návštěvy koncertů (několik našich lektorů má dokonce své vlastní kapely), anglických stand-up comedy shows a dalších
  • možnost za zvýhodněných podmínek navštěvovat jakýkoliv z našich kurzů pro veřejnost (němčina, španělština, ruština, čínština…)

Rozřazovací testy probíhají po telefonické domluvě (tel. +420 549 242 318, +420 543 216 759, +420 777 592 584, +420 777 712 765) či e-mailové domluvě (e-mail: skola.brno@polyglot.cz).